Щатът Ню Йорк ще получи 1.9 млн. долара от Nexo за

...
Щатът Ню Йорк ще получи 1.9 млн. долара от Nexo за
Коментари Харесай

Прокуратурата на Ню Йорк: Nexo са лъгали инвеститорите

Щатът Ню Йорк ще получи 1.9 млн. $ от Nexo за неуспехът ѝ да се записва и за заблуждение на вложителите. (Бел. ред. - * “Провал да… “ (failure to…) е термин, който се употребява при правосъдни или регулаторни съглашения с компании и физически лица в страните с правни системи от англосаксонски вид. С него се отбелязват дейности или бездействия, които не подхождат на закона, само че не се твърди, че са подхванати съзнателно и осъществени отговорно. Така най-често, става допустимо „ провалилите “ се физически или юридически лица да създадат заплащане, с което да понесат глоба за неуспеха си да спазят закона, само че не получават статут на нарушители.

Главният прокурор на Ню Йорк Летиша Джеймс и многощатска коалиция (прокуроратурите на няколко американски щата – бел.прев.) през днешния ден осигуриха до 24 милиона $ от фирмите за криптовалута Nexo Inc. и Nexo Capital Inc. (Nexo) за присъединяване в нерегистрирано предложение и продажба на скъпи бумаги и артикули и, по тази причина че са лъгали вложителите по отношение на техния регистрационен статус.
Днешното съглашение завърши гражданско дело, заведено от Службата на основния прокурор (OAG) против Nexo през септември 2022 година, както и административни дейности от страна на регулаторите на скъпи бумаги в девет други щата. Nexo също ще бъде със неразрешен достъп до от бранша на скъпите бумаги в Ню Йорк за пет години и би трябвало да уведоми всичките си вложители в Съединени американски щати, в това число към 3000 нюйоркчани, да изтеглят активите си от платформата. Щатът Ню Йорк ще получи повече от 1,9 милиона $ от Nexo като част от днешното съглашение.
„ Криптовалутните компании са ненадеждни и сенчести, само че не са ваксинирани от отговорност “, сподели основният прокурор Джеймс. „ Nexo подцени многократните предизвестия от моя офис да се записват и през днешния ден те заплащат цената за своите непозволени дейности. Дните на крипто фирмите, които се държат по този начин, като че ли разпоредбите не важат за тях, свършват. Благодаря на моите сътрудници в други щати и на федерално равнище, че се причислиха към мен в това изпитание да държа Nexo виновна за техните неприемливи дейности. “


Споразумението се отнася до нерегистрираното предложение на Nexo и продажбата на скъпи бумаги под формата на лихвоносна сметка във виртуална валута, наречена Earn Interest Product (EIP). Главният прокурор Джеймс и многощатска коалиция осигуриха до 22,5 милиона $ заради нерегистрираното предложение на Nexo и продажбата на EIP. Всяка от 53-те юрисдикции на Съединени американски щати (щати и територии – бел. прев.), които са членове на Северноамериканската асоциация на админите на скъпи бумаги, ще има право да изиска погашение на повече от 424 000 $. Освен това, основният прокурор Джеймс обезпечи 1,5 милиона $ за щата Ню Йорк за споразумяване на нерегистрираната покупка и продажба на скъпи бумаги и артикули от Nexo посредством платформа за търговия с виртуална валута, наречена Nexo Exchange.
В допълнение към паричните облекчения, днешното съглашение включва петгодишна възбрана на Nexo да предлага или продава скъпи бумаги в Ню Йорк. Съгласно съглашението Nexo ще би трябвало да уведоми всички останали американски вложители да изтеглят своите виртуални активи от платформата на Nexo до 1 април 2023 година Nexo също ще би трябвало да отдели американските инвеститорски активи, да признае, че американските вложители имат законно право на благосъстоятелност върху тези активи, и да не заемат, залагат или употребяват по различен метод тези активи в рискови спекулативни действия. Nexo също по този начин се съгласи да ревизира самоличността на всички евентуални нови клиенти, с цел да подсигурява, че не нарушава възбраната за нерегистрирана активност в Ню Йорк.
В днешното съглашение към основния прокурор Джеймс се причисляват държавни регулатори на скъпи бумаги от Калифорния, Индиана, Кентъки, Мериленд, Оклахома, Южна Каролина, Върмонт, Вашингтон и Уисконсин.
Комисията по скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати през днешния ден също разгласи редом съглашение, в което Nexo се съгласи да заплати спомагателни 22,5 милиона $ и да приключи предлагането и продажбата на EIP сметки с изменчив % в Съединените щати.
Днешният акт продължава напъните на основния прокурор Джеймс да отбрани вложителите в Ню Йорк и да контролира промишлеността на криптовалутите. По-рано този месец основният прокурор Джеймс осъди някогашния изпълнителен шеф на Celsius за машинация на вложители и прикриване на тежкото финансово положение на Celsius. През юни 2022 година основният прокурор Джеймс предизвести жителите на Ню Йорк за рисковите опасности от вложение в криптовалути, откакто пазарът доближи тогавашните рекордно ниски равнища. Също през юни основният прокурор Джеймс реализира съглашение за близо 1 милион $ с крипто платформата BlockFi Lending LLC за предложение на нерегистрирани скъпи бумаги. През март 2022 година основният прокурор Джеймс издаде уведомление за данъкоплатците до вложителите във виртуална валута и техните данъчни съветници да заявяват тъкмо и да заплащат налози върху своите виртуални вложения. През октомври 2021 година основният прокурор Джеймс подреди на нерегистрираните платформи за криптовалута да прекратят активността си заради несъблюдение на законовите си отговорности. През март 2021 година основният прокурор Джеймс предизвести жителите на Ню Йорк за рисковете от вложенията в криптовалута и подсети на капиталовите платформи за техните законови отговорности.
Главният прокурор Джеймс още веднъж приканва жителите на Ню Йорк, които са били наранени от лъжливо държание на пазара на виртуални активи, да рапортуват тези проблеми на OAG (Office of Attorney General – бел. прев.). Главният прокурор Джеймс също предизвиква работещите в промишлеността на криптовалутите, които може да са станали очевидци на непозволено държание или машинация, да подадат сигнализираща тъжба (специален документ, попълван от хора с достъп до вътрешна информация, които осъзнават, че са забелязали, или на път да бъдат забъркани в противозаконна активност – бел. ред.) за нередности в нейния офис, което може да стане анонимно.
Случаят беше прегледан от помощник-главния прокурор Джеси Дивайн и старши правоприлагащ консултант Матю Уудръф от Бюрото за отбрана на вложителите, благодарение на правния помощник Чармейн Блейк, също и от Бюрото за отбрана на вложителите, и детектив-следовател Брайън Мец от отдела за следствия. Бюрото за отбрана на вложителите се управлява от началника на бюрото Шамисо Масуосуе и изпълняващия длъжността заместник-началник на бюрото Кен Хаим и е част от отдела за икономическо правораздаване, който се управлява от водещия заместник-главен прокурор Крис Д’Анджело и първия заместник-главен прокурор Дженифър Леви.
 
Превод за " Гласове " Стефан Антонов
 
 
 
 
22 Яну 2023350522 Яну 2023112922 Яну 2023163422 Яну 2023258822 Яну 202344722 Яну 2023408КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани22 Яну 2023143711 Яну 2023147419 Яну 202365628 Дек 20221060
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР